Mill Film Studio

Studio Nine has designed the first Australian studio for global visual effects company Mill Film. The highly considered and dynamic workplace is visually tuned to the working DNA of the brand, translating the visual effects process through two key design principles ‘modelling and performance’ and ‘light, colour and texture.’

Modelling and performance drove a strict planning structure with a high level of understanding into how each space would be utilised. Working, reviewing and socialising spaces were carefully placed to be seamlessly linked while always maintaining appropriate levels of separation. Colour and texture profiles were created for each space type from calm and monochromatic artist area, through to warm and natural reviewing rooms and vibrant and colourful gathering and social spaces. Each space hosts a different thread of base materials to tie them together, achieving a balance between hard, industrial materials and a soft, warm atmosphere.

The three-level space accommodates 500 local and international crew members within the top floors of the Myer Centre Building.


Awards

Outstanding Award from Major Sponsor Spartan Electrical,
DIA SA/NT Awards 2019

Gold Award for Commercial Design,
DIA SA/NT Awards 2019

 

More from Workplace:

More from Commercial:

More from Interior Design: