Taperoo Sporting Club & Community Facility

The transformation of the former Taperoo Primary School site into a contemporary and functional sport and community facility for locals.

Situated between three soccer pitches, the sculptural building design also draws inspiration from its location, channelling the area’s industrial heritage.

The space is divided into three pods, with two change rooms and function areas available for use independently. The play of natural light and shadow has brought about an interaction between the internal spaces and the external playing fields. The internal space maximises functionality and allows for mixed-use by the community, with elements of the design orientated outward toward the surrounding ovals, maximising views and adding to the community feel.

More from Sporting: